Mehana

Zwangerschapsyoga

Anagrow

 

 

 

 

Zwangerschapsyoga

 

Kom je ook een van de unieke cursussen zwangerschapsyoga volgen bij Anagrow?!

 

Zwangerschapsyoga bij Anagrow is beslist niet zweverig. Het is een geweldige manier om bezig te zijn met je zwangerschap, je ongeboren kindje en om je voor te bereiden op de bevalling! De zwangerschap en de periode erna is zowel mentaal als fysiek een intensieve periode. Er verandert veel en het is goed je daar bewust van te zijn en je voor te bereiden. Naast de zwangerschap en bevalling vindt er ook een transitie plaats naar ouderschap.

 

De lessen bij Anagrow zijn in kleine groepen. Hierdoor ontstaat er vaak een mooie verbinding met elkaar en is er ruimte voor verdieping. Ik sluit zoveel mogelijk aan bij wat er speelt tijdens de lessen en bij jou als zwangere vrouw. Zo probeer ik er samen met jou en de groep er alles uit te halen om ervoor te zorgen dat je tools en handvatten meekrijgt om te genieten van je zwangerschap en de bevalling zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Ik ga hierbij ook uit van jouw vrouwelijke kracht.

 

Anagrow biedt passende asana’s (yogahoudingen) aan waarbij rekening wordt gehouden met je zwangerschap en ongeboren kindje. De asana's worden aangepast aan jouw niveau van conditie en belastbaarheid. Zwangerschapsyoga draagt tevens bij aan het behoud of zelfs verbeteren van de conditie, het onderhouden van de spierkracht en de asana's zorgen voor balans en stabiliteit in de lage rug en het bekken.

 

Meditatie en ontspanningsoefeningen zijn ook een vast onderdeel van de yogales zodat je lichaam en geest beter kan leren ontspannen. Verder staat contact met je kindje maken centraal (o.a. door ademhalingsoefeningen) en krijg je tips en adviezen ter voorbereiding op de bevalling.

 

Tevens maak ik gebruik van handvatten, tools en tips vanuit Spinning babies, Rebozo en Hypnobirthing. We staan ook stil bij allerlei praktische informatie die fijn is om te weten ten aanzien van de bevalling. Al met al geeft dat de zwangerschapsyogalessen bij Anagrow net iets extra.

 

Op dit moment biedt ik de volgende yogalessen voor zwangere mama's aan:

1. Zwangerschapsyoga & thema bespreking om je voor te bereiden op de geboorte van je kindje.

Deze cursus bestaat uit 5 lessen op donderdagavond van 19:30 uur t/m 21:00 uur. De 3e bijeenkomst is een les waarbij je partner van harte welkom is en staat het thema de bevalling centraal. Na de geboorte van je kindje plannen we lesdag 6, een terugkomdag met alle kindjes. Deze cursus kost 90 euro. Vaak wordt het cursusgeld vergoedt door de zorgverzekeraar.

 

Thema's die besproken worden zijn:

Lesdag 1 In verbinding en adem

Lesdag 2 Het Geboorteplan

Lesdag 3 De Bevalling (partnerles)

Lesdag 4 HypnoBirthing en ontspanning

Lesdag 5 Baringspijn

 

2. Doorlopende zwangerschapsyoga.

Iedere woensdagavond wordt er van 19:30 uur t/m 20:30 uur een doorlopende yoga les aangeboden die is aangepast op je zwangere lichaam. Naast het uitvoeren van de yoga asana's om je lichaam fit en soepel te houden zal iedere les beginnen en eindigen met een fijne ontspanning oefening. Voor deze lessen kun je een strippenkaart van 6 lessen aanschaffen voor 90 euro.

 

3. Klankschalen bad voor zwangere mama's.

Iedere laatste woensdag van de maand is er van 19:30 uur t/m 21:00 uur een klankschalen bad om diep te ontspannen. Kosten voor deze avond inclusief een kop thee/koffie en wat lekkers is 20 euro. Laat je verrassen!

 

Voor mij is het ontstaan van nieuw leven bijzonder en ik begeleid je graag tijdens jouw zwangerschap een stukje op weg in jouw moederschap! Je bent dan ook van harte welkom om vrijblijvend een proefles te komen volgen. Ervaring met yoga is niet nodig om deel te kunnen nemen aan de zwangerschapsyoga.

 

Ik ben aangesloten bij Yoga Alliance Professionals en een internationaal erkend docent zwangerschapsyoga. Dit maakt het mogelijk om het cursusgeld vergoed te krijgen bij de zorgverzekeraar.

 

Voor meer informatie over het actuele lesaanbod klik hier.

 

 

Anagrow

Wilma Veldhuis

 

Internet: www.anagrow.nl

Email: info@anagrow.nl

Telefoon: +31(0)624543661

Kvk nummer: 66767229