Zwangerschapsyoga

Anagrow

 

 

 

 

Zwanger en op zoek naar een fijne verdiepende cursus zwangerschapyoga…..

 

Vanuit mijn ervaring als Doula, Hypnobirthing® practitioner, zwangerschapsyoga docent en mindfulness trainer bundel ik mijn kennis in deze cursus. In 8 lessen word je voorbereid op de komende geboorte van je kindje. Hierbij is jouw partner ook van harte welkom en is er veel ruimte voor individuele vragen.

 

Zwangerschapsyoga bij Anagrow is beslist niet zweverig. Het is een geweldige manier om bezig te zijn met je zwangerschap, je ongeboren kindje en om je voor te bereiden op de bevalling! De zwangerschap en de periode erna is zowel mentaal als fysiek een intensieve periode. Er verandert veel en het is goed je daar bewust van te zijn en je voor te bereiden. Naast de zwangerschap en bevalling vindt er ook een transitie plaats naar ouderschap.

 

De lessen bij Anagrow zijn in kleine groepen. Hierdoor ontstaat er vaak een mooie verbinding met elkaar en is er ruimte voor verdieping. Ik sluit zoveel mogelijk aan bij wat er speelt tijdens de lessen en bij jou als zwangere vrouw. Zo probeer ik er samen met jou en de groep alles uit te halen om ervoor te zorgen dat je tools en handvatten meekrijgt om te genieten van je zwangerschap en de geboorte zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Ik ga hierbij ook uit van jouw vrouwelijke kracht.

 

Anagrow biedt passende asana’s (yogahoudingen) aan waarbij rekening wordt gehouden met je zwangerschap en ongeboren kindje. De asana's worden aangepast aan jouw niveau van conditie en belastbaarheid. Zwangerschapsyoga draagt tevens bij aan het behoud of zelfs verbeteren van de conditie, het onderhouden van de spierkracht en de asana's zorgen voor balans en stabiliteit in de lage rug en het bekken.

 

Meditatie en ontspanningsoefeningen zijn ook een vast onderdeel van de yogales zodat je lichaam en geest beter kan leren ontspannen. Verder staat contact met je kindje maken centraal (o.a. door ademhalingsoefeningen) en krijg je tips en adviezen ter voorbereiding op de bevalling.

 

Tevens maak ik gebruik van handvatten, tools en tips vanuit Spinning babies, Rebozo en Hypnobirthing. We staan ook stil bij allerlei praktische informatie die fijn is om te weten ten aanzien van de bevalling. Al met al geeft dat de zwangerschapsyogalessen bij Anagrow net iets extra's.

 

Lesopbouw:

1.

Iedere les bestaat uit 30 minuten yoga speciaal aangepast op het lichaam van een zwangere vrouw. De yoga helpt je om jouw lichaam in conditie te brengen en houden wat een gunstige invloed kan hebben op de zwangerschap en komende geboorte. Ervaring met yoga is niet vereist.

2.

Na de yogareeks zal er iedere les een thema worden besproken om je te voorzien van informatie zodat je in jouw kracht en vol vertrouwen bewuste keuzes kunt maken denkend aan de komende geboorte van je kindje.

3.

We sluiten iedere les af met een uitgebreide heerlijke ontspanningsoefening en een kop thee met wat lekkers.

 

De thema's die we behandelen tijdens de lessen zijn:

Lesdag 1 thema: Ademhaling in verbinding

Lesdag 2 thema: Ontspanningsoefeningen (HypnoBirthing®-Mindfulness)*

Lesdag 3 thema: De werking van de baarmoeder

Lesdag 4 thema: Geboortewensen*

Lesdag 5 thema: Fasen van de bevalling

Lesdag 6 thema: Rebozo-Massage-Acupressuur (handvatten partner)*

Lesdag 7 thema: Functie van baringspijn

Lesdag 8 thema: Spinning babies*

 

• Fijn als je partner op deze avonden aanwezig kan zijn.

Inclusief een hand-out met alle informatie die we tijdens de lessen zullen bespreken.

 

Dus mocht je zwanger zijn en wil je gezamenlijk met andere vrouwen ontspannen ben je van harte welkom! Er zijn 8 plaatsen beschikbaar. Mocht je vragen hebben stel ze gerust!

 

Medische klachten?

Geef  medische klachten (zowel op lichamelijk als geestelijk vlak) voorafgaand aan de lessen aan de yogadocent door en overleg ook met je huisarts of behandelend arts of yogalessen geschikt voor je zijn.

 

Tot slot tips voor de yogales:

- Eten vlak voor de les kun je beter niet doen;

- Neem een handdoek en een paar lekkere sokken mee;

- Draag comfortabele  kleding waarin je jezelf makkelijk kunt bewegen;

- Laat waardevolle spullen thuis;

- Water drinken na de les (ook als je geen dorst hebt).

 

 

Klik hier voor actuele data start cursus in 2019-2020

 

Inschrijven: klik hier

 

 

Anagrow

Wilma Veldhuis

 

Internet: www.anagrow.nl

Email: info@anagrow.nl

Telefoon: +31(0)624543661

Kvk nummer: 66767229