Doula ondersteuning

Anagrow

 

 

 

 

Doula-ondersteuning

 

"If a woman doesn't look like a goddess in labor then someone isn't treating her right"

~Ina May Gaskin~

 

Ina May Gaskin is een beroemde vroedvrouw. Zij omschrijft een Doula als:

"The person that keeps the closest pace of nature" (vertaald: de persoon die er voor zorgt dat het proces van de bevalling zo goed mogelijk het natuurlijke proces volgt).

 

Ik geloof in de immense kracht die in iedere vrouw schuil gaat en vind het mooi om deze kracht te helpen ontvouwen!

 

Als Doula ondersteun en coach ik je graag tijdens je zwangerschap en bevalling op emotioneel en mentaal gebied. Je kunt mijn rol zien als een warme aanvulling op de medische ondersteuning die je met name krijgt van een Verloskundige en/of Gynaecoloog. Als Doula is mijn ondersteuning met name gericht op wat jouw wensen en gedachten zijn ten aanzien van de bevalling. Met als doel dat je zo goed mogelijk voorbereid bent op jouw bevalling en er een mooie herinnering van kunt maken waar je met fijne gevoelens op terug kunt kijken. Het is immers JOUW bevalling!

 

Uit onderzoek is gebleken dat continue aanwezigheid van een Doula een positieve invloed heeft op het verloop van de bevalling. Bevallingen van vrouwen die zich tijdens de hele bevalling gesteund voelden, duren minder lang, worden als minder pijnlijk ervaren en gaan aanzienlijk minder vaak gepaard met complicaties (onder andere keizersnedes). Vrouwen die bevallen zijn met een Doula bij zich, kijken vaak met tevredenheid op het baringsproces terug.

 

Bij een aantal verzekeraars zitten de kosten van een doula in het aanvullende pakket of kunnen deze onder zwangerschapsbegeleiding vallen. Neem contact op met je zorgverzekeraar om te vragen of zij ook de kosten van een Doula (deels) vergoeden. Het is altijd de moeite waard om te proberen!

 

Op dit moment biedt ik de de volgende mogelijkheden aan als Doula.

 

Basis-pakket Doula ondersteuning:

- Vrijblijvend kennismakingsgesprek;

- Prepartum Doula-begeleiding (2 gesprekken voorafgaande aan de bevalling);

- Ondersteuning bij het Geboorteplan;

- Constante aanwezigheid tijdens de bevalling (ongeacht hoe lang de geboorte duurt);

- Twee nagesprekken (1 tijdens de kraamweek en 1 binnen 8 weken na de geboorte);

- Geboorteverslag;

- Indien gewenst het maken van foto's en/of video filmpjes gedurende de bevalling.

 

Dit basis-pakket kost  euro.

 

Luxe-pakket Doula ondersteuning:

- Vrijblijvend kennismakingsgesprek;

- Prepartum Doula-begeleiding (3 gesprekken voorafgaande aan de bevalling);

- Ondersteuning bij het Geboorteplan;

- LomiLomi Hapai ontspannen zwangerschapsmassage inclusief etherische olie;

- Constante aanwezigheid tijdens de bevalling (ongeacht hoe lang de geboorte duurt);

- Twee nagesprekken (1 tijdens de kraamweek en 1 binnen 8 weken na de geboorte);

- Shantala babymassage als je kindje 6 weken is;

- Geboorteverslag;

- Indien gewenst het maken van foto's en/of video filmpjes gedurende de bevalling.

 

Dit luxe-pakket kost  euro.

 

Zelf een pakket samenstellen voor Doula ondersteuning is tevens mogelijk.

- Prepartum Doula-begeleiding en ondersteuning Geboorteplan;

- Doula begeleiding tijdens bevalling, geboorteverslag en nagesprek;

- LomiLomi Hapai ontspannen zwangerschapsmassage inclusief etherische olie;

- Shantala babymassage als je kindje rond de 6 weken is.

 

Tevens kan ik jullie indien nodig en op verzoek Spinning babies, Rebozo, Moxa therapie en acupressuur behandelingen aanbieden.

 

Kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek is een geheel vrijblijvend gesprek om elkaar te ontmoeten en te kijken of er een klik is. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: hoe verloopt je zwangerschap tot nu toe, hoe kijk je aan tegen de bevalling en wat zijn je verwachtingen van mij als Doula.

 

2 a 3 vervolggesprekken ter voorbereiding op de bevalling

Als je graag gebruik wens te maken van mijn ondersteuning maken we nog 2 a 3 afspraken om dieper in te gaan op jouw wensen.  Er is dan ook ruimte om te praten over eventuele angsten en onzekerheden.  We kijken naar wat er allemaal mogelijk is t.a.v. bevallen. Ik sluit zoveel mogelijk aan bij wat jouw wensen zijn. Onderwerpen die verder ter tafel kunnen komen zijn zeer divers van pijnbestrijding tot massage tot houdingen tijdens de bevalling tot rol van de partner, etc. Eigenlijk alles wat in je opkomt denkend aan bevallen…….

 

Geboorteplan

Een Geboorteplan is een document met daarin je wensen voor de geboorte en het eerste contact met de baby. Ik zal je  tips en adviezen geven zodat je jouw persoonlijke plan kunt opstellen. In een Geboorteplan beschrijf je onderwerpen zoals: waar je wil bevallen, hoe wil je de weeën opvangen, welke barenshouding jouw voorkeur heeft, wat zijn je eventuele wensen ten aanzien van pijnbestrijding en andere medische zaken, de eerste uren met de baby, borstvoeding, etc.

 

Op wacht!

Vanaf week 37 t/m de geboorte van je kindje ben ik 24/7 uur oproepbaar. Je kan me dan ten alle tijden bellen, appen, sms-en en per email bereiken. Als je eerder bevalt doe ik er alles aan om er toch ook bij te zijn. Ik werk ook met andere Doula’s samen. Zij functioneren als achterwacht bij onverwachte omstandigheden.

 

De geboorte

Zodra de bevalling zich aankondigt en jij aangeeft dat ik mag komen ben ik er voor je. Ik probeer er binnen 1 uur te zijn. Hoe lang de bevalling ook duurt ik ben en blijf bij jullie tot het kindje is geboren.

 

Ondersteuning die ik kan inzetten tijdens de bevalling afhankelijk van jouw wensen is:

- Massage;

- Het helpen vinden van een juiste baringshouding;

- Rebozo;

- Acupressuur;

- Ademhaling- en ontspanningsoefeningen;

- Zorgen voor eten en drinken;

- Foto’s maken;

- Kortom alles om zo ontspannen mogelijk te bevallen in een veilige/rustige sfeer.

 

Kraamtijd

Binnen een aantal weken na de geboorte kom ik langs om de kleine te bewonderen en voor een afrondend gesprek. Ik overhandig jullie dan een geboorteverslag met eventueel de foto's die ik heb genomen tijdens de bevalling. We kunnen dan het proces samen afronden.

 

Mocht je nog vragen hebben schroom niet om contact met me op te nemen. Mocht je graag gebruik willen maken van een Doula maar niet beschikken over de financiële middelen dan nodig ik je ook graag uit om contact met me op te nemen. We kunnen dan samen onderzoeken wat de  mogelijkheden zijn.

 

Bovenal wens ik je een hele fijn zwangerschap en bevalling toe! Een bevalling waar je met een grote glimlach op terug kan kijken ongeacht het verloop. Dat gun ik iedereen want tenslotte beval je niet dagelijks!

 

 

Anagrow

Wilma Veldhuis

 

Internet: www.anagrow.nl

Email: info@anagrow.nl

Telefoon: +31(0)624543661

Kvk nummer: 66767229